Effektiv stubbfräsning i Uppsala, Gävleborg & Dalarnas Län

Proffs på stubbfräsning

Har du en stubbe för mycket som du vill ta bort?

Låt då oss ta bort dina stubbar snabbt, effektivt, skonsamt och till lägre kostnad än du kanske tror med vår effektiva stubbfräs!

Med vår kraftiga stubbfräs förvandlar vi stubben till flis!

Vi arbetar mest i villaträdgårdar, men naturligtvis även åt anläggningsföretag, fastighetsbolag, kommuner, kyrkogårdsförvaltningar etc.

Allt från enstaka småstubbar till större åtaganden! Vi utgår från Alunda utanför Uppsala och Rättvik i Dalarna, men tveka inte att höra av dig även om du bor en bit därifrån.

Vårt arbetsområde sträcker sig över stora delar av Uppsala, Gävleborg och Dalarnas län. Vi åker ofta mellan Uppsala och Rättvik med vår stubbfräs och passerar då ofta via Gävle, Sandviken och Falun. Därför kan vi enkelt täcka av ett stort geografiskt område utan att det för den delen bli dyrare för dig som kund att få dina stubbar frästa.

För vår egen och våra kunders trygghet har vi naturligtvis gällande ansvarsförsäkring och F-skattsedel.

Bra att veta om stubbfräsning

Vi har en liten smidig stubbfräs och behöver endast 90 cm för att komma in i er trädgård.

Hur du mäter din stubbe

När du skall mäta din stubbe så är det viktigt att det görs i marknivå. Ofta har stubben kraftiga rotben och rötter som går ner under marken.

Se bild som visar hur du skall mäta  din stubbe.

Vi lämnar alltid kostnadsförslag innan på börjat arbete!

RING OSS FÖR BÄSTA PRIS!

Vanliga frågor och svar om stubbfräsning

Hur stor får stubbens diameter vara?
Stubbens diameter är inte av någon större betydelse då vi tar bort alla oönskade stubbar, oavsett vad stubbens diameter ligger på.
Kan jag ta bort stubbarna på egen hand?
Du kan ta bort stubbarna på egen hand, men det är ofta inte någon bra idé att göra det. När du anlitar ett företag som erbjuder stubbfräsning får du ett optimalt genomfört arbete, samtidigt som du slipper hyra själva stubbfräsen.

Det är vanligt att personer som hyr sin stubbfräs riskerar att skada marken, inte minst då många hyr allt för effektfattiga stubbfräsare i ett försök att spara pengar. Att anlita en professionell stubbfräsare är alltid det bästa alternativet.

Vad är ett vanligt pris på stubbfräsning?

Priset för stubbfräsning påverkas bland annat av följande faktorer:

  • Stubbens diameter. En större diameter medför att priset blir högre.
  • Stubbens ålder. Äldre stubbar är lättare att fräsa bort, och i förlängningen även billigare att fräsa bort.
  • Den underliggande marken. Marken är en risk inom stubbfräsning, så exempelvis stenig mark medför ett mer komplext arbete och således ett högre pris.
  • Om hela stubben ska fräsas bort. Det tar i princip alltid mer tid när vi blivit ombedda att ta bort hela stubben.
  • Hur många stubbar som ska tas bort. Det ger i regel ett billigare pris per borttagen stubbe när du anlitar oss för att ta bort flera stubbar vid samma tillfälle.
När kan arbetet påbörjas?
Arbetet, eller borttagningen av stubben (eller stubbarna) kan påbörjas efter att vi kommit överens om ett pris samt efter att vi fått en arbetsbeskrivning. Det är alltså viktigt att du bokar en tid, så du är välkommen att kontakta oss för ett vidare samtal samt en kostnadsfri offert. Vid förfrågningar via kontaktformuläret svarar vi i de flesta fall svarar senast nästkommande arbetsdag.
Vad är stump grinding?
Stump grinding är det engelska begreppet för stubbfräsning, som i sin tur betyder att man helt eller delvis tar bort en stubbe.
Är det miljövänligt att beställa professionell hjälp med stubbfräsning?
Ja, det är miljövänligt, i synnerhet om du beställer hjälp med att ta bort många stubbar vid samma tillfälle.
Hur fungerar stubbfräsen?
Den maskin man använder för att fräsa stubbar med är utrustad med roterande blad som flyttar sig horisontellt, och således hugger bort stubben successivt. Maskinen har även ett skyddande hölje som gör att exempelvis personer och närliggande hus inte skadas.

Värt att notera är att vissa typer av stubbar är svårare att få bort än andra, så operatören måste vara skicklig med att manövrera den hydrauliska spaken som finns på stubbfräsen. Stubben räknas i regel som bortfräst när den är mellan 10 och 50 cm under marken.